Elme Automatika Kft.


Haptic mérés

Autókulcs gombjának út-erő görbéjének regisztrálása. Egy szervo által mozgatott aktuátor útjának, illetve egy erőmérő által mért erő kifejtésének regisztrálása egy koordináta rendszerben. Segítségével megmérhető egy kulcs gombjainak jellemző pontjai, mint például az előfeszítés maximumpontja, működtetési pont, végállása, minimális visszatérési és visszatérési csúcspontjai.


ETLsoft Kft.


Reuse szétszerelő állomás

Az állomáson egy automata összeszerelősor hibás termékeinek szétszerelése történik. A terméket a központi adatbázisból lekérdezett hibakód alapján szerelik szét, a hibás darabig. A hibás részegység kiszerelése után a jó és újra használható darabok vonalkódjainak regisztrálásával újra hasznosíthatóvá válnak a sérülésmentes elemek.

SWAS gyártósori automatizáció

Gépjárművekben használt kormányszög jeladó összeszerelő sor háttéradatbázisának megtervezése és megvalósítása. Server oldali tárolt eljárások írása adatbevitelhez és kiértékelésekhez. Hardver közeli adatbeviteli és adatmegjelenítő modulok írása LabVIEW-ben.


Nilfisk Production Kft.


Nagyfeszültségű tesztelő berendezés vezérlő programjának implementációja

Magasnyomású mosóberendezések nagyfeszültségű végteszterének modernizálása. DAQ kártáyák és LabVIEW szoftvermodullal vezérelt vizsgálati módszerek korszerűsítése, amelynek során új háttéradatbázis kialakítására is sor került. A munka során implementálásra került egy webes paraméter kezelő felület Php nyelven, amellyel lehetőség van a gyártási paraméterek bevitelére, módosítására és megjelenítésére.


Semperform Kft.


Termelésmonitorozó ipari kijelző rendszer

Termelés státuszát online megjelenítő szoftver. A rendszer segítségével online látható a fröccsöntő gépek állapota. a kijelzés mellett egy központi adatbázisban eltárolódik a gépek működéséről az összes adat, amely segítségével kielemezhető a termelés kihasználtsága (állásidők, ciklusidők, stb.). Az elemzést segíti az automatikusan elkészülő, személyre szabható riportok, amelyek egy gombnyomással legenerálódnak.

Alapanyag raktározó szoftver

A gyártáshoz tartozó összes alapanyag nyilvántartása. A program egy háttéradatbázisban eltárolja az összes anyagtípus, annak mennyiségét, illetve mennyiségének változását. Ezen felül pénzügyi modulja segítségével havi kimutatás készíthető automatikusan az felhasznált anyagok mennyiségéről és költségéről.


Vesz-mont 2000 Kft.


Activity key összeszerelő automata

Kulcsösszeszerelő automata vezérlése LabVIEW- Beckhoff PLC vezérléssel. A főbb gépelemeket (biztonsági kör, ülék illetve annak mozgatása, Keyence kamera mozgatása) a PLC vezérli, amely státuszt adva a vezérlő LabVIEW-s szoftvernek irányítja az összeszerelési folyamatot.

Stancoló állomások

A stancoló állomások központi vezérlője egy CRio, amely kezeli a vészkört, elvégzi a mechanikus mozgatóelemek vezérlését (szervo irányítás, munkahengerek mozgatása, stb.) ez a vezérlőegység Etherneten keresztül kommunikál egy PC-vel, amely a kamerás ellenőrzést végzi a kistancolt elemen. Megmérjük az elem magasságát, lábainak szélességét, formáját. Ezt követően eldöntjük, hogy az alkatrész megfelel-e a beállított kritériumoknak.